Tratament revolutionar pentru pacientii cu boala Parkinson
Ce este FUS?
FUS este un tratament revolutionar ce se adreseaza pacientilor ce suferă de tremor (din boala tremor primară sau boala Parkinson), fără: tăieturi, radiații, implanturi de electrozi, stimulatoare cardiace sau alte corpuri străine.
Echipa Neuropain, in calitate de partener al clinicii Medisra Center, va raspunde la orice intrebare despre tratamentul pentru Parkinson si va ofera indrumarea necesara. Contactati-ne telefonic – 0787742218 – si programati o consultatie in Clinica Neuropain din Bucuresti sa aflati cum va poate ajuta acest tratament inovativ
Cum funcționează FUS?
FUS functioneaza prin focalizarea concentrată și controlată a țesutului cerebral într-o zonă profundă a creierului situată în talamus. Încălzirea se face prin transmiterea energiei acustice (sunetului) de înaltă frecvență (ultrasunete) și cu forță mare.
Utilizarea algoritmilor de energie specială poate pătrunde în craniu și poate ajunge la țintă la o rezoluție de un milimetru fără nici o rana de-a lungul căii energetice către țesutul sănătos din jur. Energia provine de la peste 1000 de traductoare răspândite, întregul craniu concentrându-se pe un punct într-un mod similar cu o lupă.
Care este rata de succes a FUS?
Testarea pacienților s-a îmbunătățit cu 92% pe o scală clinică a gradului de dizabilitate funcțională.
Pentru cine este tratamentul?
Tratamentul cu FUS poate fi soluția potrivită pentru pacientii ce au fost diagnosticati cu boala Parkinson.
Cu toate acestea, tratamentul nu este potrivit pentru toată lumea. De exemplu pacientii: ce nu pot efectua RMN (claustrofobie), cu tumori cerebrale sau infarct cerebral (accident vascular cerebral), cu tulburări hematologice care determină o tendință de coagulare.
Ce se întâmplă înainte de tratament?
În prima etapă, fiecare pacient ce este nominalizat pentru acest tratament este supus unei evaluări profesionale, pentru tulburările de mișcare în centrul medical. În timpul unei evaluări efectuate pe durata unei vizite lungi (denumită Îngrijire de zi), pacientul va fi examinat de un neurolog, un neurochirurg, o asistentă medicală și de un psiholog.
Ce se întâmplă în timpul tratamentului bolii Parkinson?
Pacientul va fi spitalizat cu o zi înainte de operație și în ziua operației. În timpul tratamentului, ce se face doar pe o parte a creierului, pacientul este conectat la dispozitivul E-MRI cu un sistem asemănător căștilor care include un traductor cu ultrasunete multi-canal de înaltă rezistență, a cărui funcție este de a distruge țesuturile desemnate prin încălzire. Pacientul ramane treaz în timpul întregului tratament și primește un tratament sedativ, după cum este necesar. Interacțiunea cu echipa terapeutică permite evaluarea în timp real a eficacității tratamentului.
Ce se întâmplă după tratament?
Efectul este imediat și semnificativ până când tremurul din mână este complet eliminat.
Investigatia este aprobată de FDA, dar este încă disponibilă doar la foarte puține instituții din SUA. Centrul Medical din Israel oferă pacienților acest tratament avansat, cu numeroasele sale avantaje, fără risc de infecție și fără necesitatea unei operații.
După cum a spus dr. Israeli-Korn, “Este destul de futurist și uimitor de văzut”. Aceasta reduce în continuare riscul pentru pacient. Nu există limită de vârstă pentru terapia FUS.
Fiecare pacient este evaluat de la caz la caz. În timp ce FUS poate să nu fie adecvat pentru fiecare pacient, acest tratament nou oferă speranțe pentru milioane de oameni afectați de tremurul esențial.
Cine efectueaza tratamentul?
Tratamentul este efectuat de o echipă de chirurgi cu experiență si un neurolog specializat în tratamentul bolii Parkinson în Statele Unite.
Echipa Neuropain, in calitate de partener al clinicii Medisra Center, va raspunde la orice intrebare despre tratamentul pentru Parkinson si va ofera indrumarea necesara.
Contactati-ne telefonic 0787742218 si programati o consultatie in Clinica Neuropain din Bucuresti sa aflati cum va poate ajuta acest tratament inovativ
Vedeti mai multe detalii si despre tratamentul limfomului si al leucemiei