Consult Neurologic – Ecografie Doppler Cervico-Cerebral

Etharums ser quidem rerum facilis dolores nemis omnis fugats vitaes nemo minima rerums unsers sadips amets.

SERVICII ULTRASPECIALIZATE DE NEUROLOGIE

Datorita sistemului nervos, organismul preia informatiile din mediul inconjurator si isi adapteaza functiile in fiecare moment, efficient si economic raportandu-se la nevoile aparute.

Avand in vedere complexitatea sistemului nervos, manifestarile neurologice sunt foarte variate.

Consultul neurologic este necesar in cazul:

 • paraliziilor (scaderii fortei musculare);
 • miscarilor si posturilor anormale;
 • tremorului, tulburarilor de coordonare, tulburarilor de mers si de echilibru;
 • durerilor extremitatii cefalice (cefalee si alte dureri craniofaciale), gatului, coloanei sau extremitatilor;
 • tulburarilor de sensibilitate (perceptiea normala a atingerii, senzatiei de cald/rece, amorteli, intepaturi, furnicaturi s.a.)
 • tulburarilor de vedere, auz, miros, gust;
 • tulburarilor miscarilor globiloroculari si anomaliilor pupilare;
 • pierderii sau tulburarii starii de constienta;
 • miscarilor involuntare;
 • crampelor, spasmelor, durerilor musculare;
 • tulburarilor de memorie, starilor confuzionale;
 • tulburarilor de somn;
 • tulburarilor de vorbire sau de limbaj.

Consultul neurologic consta in:

 1. Anamneza (o discutie amanuntita cu pacientul si cu apartinatorii acestuia – atunci cand este cazul): motivele care il aduc pe pacient la neurolog, istoricul bolii, tratamentele urmate, antecedentele personale fiziologice (la femei–prima menstruatie, sarcini, instalarea menopauzei) si patologice (toate bolile cu care pacientul a fost diagnosticat de-a lungul vietii), antecedentele eredo-colaterale (boli de care sufera membrii familiei pacientului);
 2. Examenul obiectiv neurologic;
 3. Integrarea in context clinic a rezultatelor investigatiilor (deja efectuate);
 4. Recomandarea investigatiilor considerate necesare pentru stabilirea diagnosticului si tratamentului corespunzator: de sange, ECG, electromiografie si electro neurografie, ecografie Doppler artere cervicocerebrale, CT/RM cerebral sau coloana s.a.
 5. Recomandarea consulturilor interdisciplinare considerate necesare;
 6. Concluzii: diagnostic prezumptiv (pana la efectuarea investigatiilor/consulturilor recomandate), diagnostic de certitudine si tratament corespunzator.

Consult Eco Doppler

Dintre toate bolile neurologice ale adultului, bolile cerebrovasculare se situeaza pe primul loc ca frecventa si importanta.

Accidentul vascular cerebral reprezinta o problema majora de sanatate in lumea intreaga, fiind a treia cauza majora de deces dupa boala cardiaca si cancer.

Avand in vedere ca, odata instalata, leziunea cerebrala are drept consecinta aproape intotdeauna un deficit neurologic definitiv mai mult sau mai putin invalidant, identificarea factorilor de risc pentru accidentul vascular cerebral reprezinta elementul de baza in predictia riscului si in profilaxie.

Factorii de risc major pentru producerea unui accident vascular cerebral sunt: hipertensiunea arteriala, ateromatoza/ateroscleroza, dislipidemiile, bolile cardio-vasculare, diabetul zaharat, bolile hematologice, malformatiile vasculare-intracraniene, fumatul.

Ateromatoza vaselor mari este responsabila pentru aproximativ 30% din totalul accidentelor vasculare cerebrale.

Formarea placilor de aterom este influentata la randul ei de o serie de factori de risc: hipertensiunea arteriala, diabetul zaharat, dislipidemia, fumatul.

Ecografia Doppler cervico-cerebrala este o investigatie importanta pentru depistarea patologiei vaselor cerebrale la adulti si consta in explorarea ecografica (aspectul vaselor) si velocimetrica (aprecierea vitezelor fluxului de sange folosind efectul Doppler) a arterelor cervico cerebrale cu ajutorul ultrasunetelor.

Este o investigatie non-invaziva (nedureroasa) si nedaunatoare (poate fi repetata de cate ori este nevoie).

 1. Examenul Doppler extracranian cuprinde examinarea axului carotidian si subclavio-vertebral (explorarea regiunii antero-laterale a gatului si a unghiului supero-extern al orbitei cu ajutorul unui transductor linear, aplicat pe piele impreuna cu un gel special). Se evalueaza traiectul, calibrul si aspectul peretilor vaselor, prezenta placilor de aterom si aspectul acestora, prezenta stenozelor/ocluziilor vasculare.
 2. Examinarea transcraniana color-codata se efectueaza cu ajutorul unui transductor cu suprafata mica si plana aplicat pe ferestrele osoase de la nivelul craniului (temporala, suboccipitala, transorbitara, submandibulara). Scopul acestui examen este evaluarea vitezelor fluxului de sange la nivelul arterelor cerebrale bazale (depistarea stenozelor/ocluziilor, malformatiilor vasculare, efectelor secundare ale stenozelor/ocluziilor extracraniene s.a.). Este obligatorie efectuarea examenului extracranian inaintea celui transcranian.

Efectuarea unei ecografii Doppler a arterelor cervico-cerebrale (minim examen extracranian) este indicata la pacientii care:

 • Au unul sau mai multi factori de risc pentru ateromatoza si accident vascular cerebral: hipertensiune arteriala, dislipidemie, boli cardio-vasculare I ateromatoza/ateroscleroza diagnosticata la nivelul altor artere (aorta, coronare, arterele membrelor inferioare), diabet zaharat, fumatul.
 • au avut un eveniment vascular ischemic in antecedente (infarct cerebral, infarct miocardic)
 • sunt deja diagnosticati cu o stenozavasculara care necesita monitorizare;
 • necesita urmarire post endarterectomie sau angioplatie percutana cu montare de stent;
 • au semne si simptome care ridica suspiciunea unei patologii vasculare cervico cerebrale (anumite forme de cefalee si vertij, amorteli ale membrelor, tinitus, sincope, tulburari de vedere s.a.)
 • au fost supusi iradierii regiunii cervico-cerebrale pentru neoplazii

Tarife/preturi consultatii neurologie

TRATAMENTPRET
Consult Neurologie Medic Specialist190 Lei
Control Neurologic (la 1 luna de la consultatia initiala)100 Lei
Electromiografie (EMG) - Fara Ac220 Lei
Electromiografie (EMG) - Cu Ac320 Lei
Ecografie Doppler arterecervico-cerebrale - examen extracranian200 Lei
Ecografie Doppler arterecervico-cerebrale - examen extracranian si transcranian color-codat300 Lei
Pachet consult neurologic + Ecografie Doppler arterecervico-cerebrale - examen extracranian350 Lei
Pachet consult neurologic + Ecografie Doppler arterecervico-cerebrale - examen extracranian si transcranian450 lei
Pachet Consult neurologic + Electromiografie (EMG) Fara Ac370 lei
Pachet Consult neurologic + Electromiografie (EMG) Cu Ac450 lei

*Tratamentele prescrise de medicul specialist sunt individuale și rezultate pot sa difere in funcție de patologia fiecărui pacient

4.63/5 (41)

Va rugam sa evaluati aceasta pagina