Ecografie abdominala – MEDICINA INTERNA

Etharums ser quidem rerum facilis dolores nemis omnis fugats vitaes nemo minima rerums unsers sadips amets.

SERVICII ULTRASPECIALIZATE DE MEDICINA INTERNA

649-03621568Medicina interna, gresit catalogata ca medicina generala (vestitul “generalist”), este o specialtate in sine, care practicata de un medic pasionat si cu experienta, este adevarata medicina integrativa.

Adica specialitatea care se ocupa de pacient si totalitatea afectiunilor sale, de interactiunile medicamentoase, reactiile adverse, de regimul dat de alti specialisti cu integrarea lui, chiar personalizat la stilul de viata. Internistul nu este un “guru”, care nu-si cunoaste limitele, ci un medic constient ca sunt si alte specialitati care-l pot ajuta pe pacient.El isi poate completa investigatiile prin ECOGRAFIE, care furnizeaza date suplimentare despre organele interne, ca functionalitatea si dimensiunile lor , incarcarea grasa( ex: ficatul gras), patologia vasculara (arteriopatie, varice , placi carotidine-“oglinda” colesterolului care infunda vasele de sange etc), diversi noduli, ganglioni si nu in ultimul rand, flagelul secolului XXI, cancerul .

 

ECOGRAFIA ABDOMINALA

 

Ce este ecografia medicală?
Ecografia medicală este o metodă imagistică medicală de diagnostic bazată pe ultrasunete, folosită pentru a vizualiza diferite structuri (ca muşchi, tendoane, organe interne). Ecografia permite deteminarea dimensiunilor, evaluarea structurii interne a organelor şi evidenţierea unor leziuni, pe baza imaginilor obţinute în timp real.

Imaginile ecografice ale organelor interne permit medicilor gastroenterologi şi internişti diagnosticarea unor boli hepatice (ciroză, steatoză, cancer hepatic), pancreatice (chisturi, pancreatită cronică, tumori), biliare (calculi biliari, colecistită, colagiocarcinom), renale (calculi, tumori) sau splenice.

 

Când este un pacient pregătit pentru ecografie abdominală?

 

Pregătirea pacientului pentru ecografie abdominală constă în post alimentar (inclusiv băuturi acidulate şi cafea) cu cel puţin 6 ore înainte de investigaţie, astfel ca stomacul să fie gol şi conţinutul gazos intestinal să fie redus, permiţând vizualizarea adecvată. Este indicat să se bea 1-1.5 litri lichide (apa plată, ceai).

Cu 24 de ore înainte, nu se consumă dulciuri, se evită alimente care pot fermenta (fructe, lapte), iar cina din ziua precedentă trebuie să fie uşoară şi să nu fie servită mai târziu de ora 18:00-19:00.

În cazul ecografiei pelvine, se recomandă consumul a 1 litru de apă plată într-un interval de 30 minute, cu o oră înainte de investigaţie; pacientul nu trebuie să urineze, chiar dacă există această senzaţie, astfel vezica urinară va fi plină şi va permite vizulizarea structurilor învecinate (prostata, uter, ovare).
Pe pielea abdomenului pacientului se va aplica un gel special care favorizează transmiterea ultrasunetelor. Ulterior se aplică şi apasă uşor transductorul pentru a se vizualiza imaginea zonei respective pe ecranul aparatului.

Ecografia este o investigaţie nedureroasă, excepţie făcând cazurile în care există o afecţiune (ex. calculi biliari, colecistită, pancreatită acută) când poate apărea disconfort sau uşoară durere la apăsarea unei anumite zone cu transductorul.

Preturi consultatie medicina interna si ecografie abdominala

TRATAMENTPRET
Consult Medicina Interna150 Lei
Control Medicina Interna100 Lei
Ecografie abdomen general160 Lei
Ecografie abdomen superior100 Lei
Ecografie abdomen inferior100 Lei
Consultatie+ecografie abdomen general250 lei

*Tratamentele prescrise de medicul specialist sunt individuale și rezultate pot sa difere in funcție de patologia fiecărui pacient

4.73/5 (15)

Va rugam sa evaluati aceasta pagina