Consultatii clinice de cardiologie

Etharums ser quidem rerum facilis dolores nemis omnis fugats vitaes nemo minima rerums unsers sadips amets.

SERVICII ULTRASPECIALIZATE DE CARDIOLOGIE

Consult cardiologic

Cardiologia este o specialitate medicala profund dinamica, in continua dezvoltare a cunostintelor şi ghidurilor practice de management al bolilor inimii.

In cadrul Clinicii NeuroPain se acorda consultaţii clinice in specialitatea cardiologie (si patologie de medicina interna asociata). Consultatiile sunt efectuate pe baza de programare prealabila la receptia acestei unitati medicale sau telefonic la numarul de pe site.

ATENTIE! Biletele de trimitere de la medicul de familie nu sunt necesare intrucat consultatiile nu sunt decontate prin casa de asigurari.

Consultatia clinica, in functie de cazul specific, dureaza cca 30 minute şi consta in anamneza (istoricul pacientului), analiza datelor medicale anterioare, examen clinic complet (la primul consult) sau cardiovascular (uzual), efectuarea unei electrocardiograme (obligatoriu la prima consultatie, la nevoie la urmatoarele in functie de necesitatea ei sau de disponibilitatea unui traseu EKG) şi elaborarea unui raport medical care cuprinde datele evaluarii pacientului, concluziile medicale şi recomandarile de conduita şi tratament.

Pacientii consultati primesc un exemplar din acest raport medical, cu electrocardiograma anexata cand este cazul, care serveste si ca scrisoare medicala catre medicul de familie sau catre medicul care a indrumat pacientul pentru consultul cardiologic precum si ca prescriptie medicala pentru ridicarea medicamentelor (in regim necompensat) din farmacii.

Pentru consultatiile de cardiologie, unitatea medicala percepe un tarif care variaza in functie de tipul consultului şi de necesitatea completarii cu alte investigatii, de tipul ecocardiografiei sau ecografiei vasculare, monitorizare ambulatorie a tensiunii arteriale, etc.

In Clinica NeuroPain se ofera consultatii clinice pentru diagnosticarea şi supravegherea unui spectru larg de afectiuni cardiovasculare:

 • hipertensiune arteriala
 • insuficienta cardiaca de cauze multiple
 • sindroame coronariene acute (preventie secundara)
 • reabilitarea dupa infarct miocardic
 • valvulopatii si proteze valvulare
 • boala tromboembolica venoasa
 • boala arteriala periferica
 • ateroscleroza sistemica
 • dislipidemii
 • screening-ul si tratamentul complicatiilor cardiovasculare ale diabetului zaharat
 • aritmii
 • tulburari de conducere

In mod particular, in clinica noastra beneficiaza de consult cardiologic (clinic, EKG, ecocardiografie, eventual ecografie Doppler vascular) pacientii cu afectiuni oncologice, atat ca screening al bolilor si riscului cardiovascular inaintea deciderii planului terapeutic oncologic cat si ca monitorizare pe parcursul terapiei, date fiind riscurile cardiovasculare semnificative pe care atat evoluţia acestor boli cat si solutiile de tratament le presupun.

De asemenea, o atentie aparte este acordata ingrijirii pacientelor gravide cu patologie cardiaca, datorita experientei acumulate pe acest segment de populatie, inclusiv prin cercetare stiintifica, de catre dr Natalia Patrascu.

Electrocardiograma de repaus detecteaza anomaliile electrice de la nivelul cordului, detectand astfel tulburari de ritm, de conducere, ischemice, esentiale in stabilirea unui diagnostic si in monitorizare.

Ecocardiografia si, respectiv, ecografia vasculara sunt investigatii imagistice prin care se vizualizeaza  structura, functia mecanica precum si hemodinamica (regimul de curgere normala sau anormala a sangelui) la nivelul inimii, arterelor si venelor periferice.

ECOCARDIOGRAFIA IN PATOLOGIA ONCOLOGICA

Pacientii cu diferite forme de cancer la care se decide si se instituie un plan terapeutic ce include chimioterapia sunt supusi unui risc variabil (uneori semnificativ si bine documentat in ultimii ani) de toxicitate directa a agentilor medicamentosi asupra cordului. Acest risc este influentat de diferiti factori cum ar fi dozele cumulative de chimioterapice (in special din clasa antraciclinelor), varsta, sexul feminin sau determinismul genetic. Consecintele directe sunt reprezentate de aparitia si/sau agravarea insuficientei cardiace, uneori ireversibila, cu tablouri clinice severe pana la deces prin insuficienta de pompa miocardica, ischemie sau aritmii maligne.

Examenul ecocardiografic este cea mai la indemana investigatie menita sa detecteze cardiotoxicitatea chimioterapiei, avand avantajul disponibilitatii facile, lipsei iradierii si al evaluarii tuturor structurilor cardiace. Conform ultimelor ghiduri europene in vigoare, o scadere cu ˃10% a valorii fractiei de ejectie ventriculare stangi semnifica aparitia cardiotoxicitatii.

In acest context, Societatea Europeana de Cardiologie precizeaza printr-un amplu document elaborat in 2016 strategia de monitorizare a functiei cardiace la pacientii oncologici supusi chimioterapiei. Astfel, prin colaborarea stransa a medicului oncolog cu medicul cardiolog, un consult cardiologic impreuna cu un examen ecocardiografic trebuie efectuat obligatoriu:

 • inainte de initierea chimioterapiei (care, in cazul depistarii unor anomalii cardiace poate fi ajustata, amanata sau chiar contraindicata)
 • la fiecare 3 luni la pacientii asimptomatici
 • de urgenta in orice moment al terapiei in cazul aparitiei simptomelor cardiace

Neuropain oferă pacienților săi posibilitatea unei abordări corecte, în conformitate cu cele mai recente recomandări la nivel internațional, pentru a depăși perioada chimioterapiei în cele mai bune condiții!

ECOGRAFIA VASCULARA IN PATOLOGIA ONCOLOGICA

Neoplasmele cu orice localizare, in special in stadii avansate determina la nivel circulator o predispozitie marcata pentru aparitia de tromboze, in special venoase. Riscul imediat consecutiv este de embolie (migrare a acestor trombi) in circulatia pulmonara precum si, pe termen mai lung, de grave tulburari circulatorii la nivelul segmentului venos afectat.

In acelasi timp, diferitele scheme de chimioterapie si radioterapie comporta acelasi potential risc pro-trombotic, atat la nivelul venelor profunde cat si al zonelor de abord pentru tratamentele perfuzabile.

Examenul ecografic vascular venos are astfel un rol major de confirmare sau infirmare a suspiciunii clinice de complicatii trombo-embolice la pacientii oncologici in orice stadiu al bolii, cu implicatii terapeutice directe. Neuropain ofera acest serviciu si ca atare sau intr-un pachet de monitorizare si preventie a riscurilor induse de boala si chimioterapie.

ECOCARDIOGRAFIA IN PATOLOGIA OBSTETRICALA

Sarcina reprezinta o adaptare fiziologica a organismului matern menita sa sustina cresterea si dezvoltarea normala a produsului de conceptie. Aceasta adaptare presupune eforturi suplimentare la care inima femeii gravide trebuie sa faca fata prin cresterea debitului cardiac necesar unei circulatii fetale normale. Deseori, fiind vorba despre un segment de populatie tanara, sarcina poate fi obtinuta in absenta diagnosticarii anterioare a unor afectiuni cardiace latente, iar adaptarile organismului mai sus mentionate pot decompensa aceste afectiuni, uneori cu consecinte grave materno-fetale.

De asemenea, cresterea mediei de varsta a femeilor care obtin o sarcina precum si terapiile moderne de stimulare hormonala, fertilizare in vitro sau tratamentul sindroamelor de ovare polichistice fac ca prevalenta afectiunilor cardiovasculare asociate sarcinii sa fie in continua crestere.

In acest context, efectuarea minim a unei examinari ecocardiografice devine extrem de utila in urmatoarele situatii:

 • ca screening/depistare a unor afectiuni cardiace preexistente, latente, inaintea obtinerii unei sarcini planificate
 • monitorizare periodica in cursul sarcinii a gravidelor cu cardiopatii congenitale, valvulopatii native sau proteze valvulare
 • element esential in algoritmul de diagnostic al unei suspiciuni de embolie pulmonara
 • confirmarea sau infirmarea unui substrat patologic cardiac in cazul diferitelor tipuri de aritmii asociate sarcinii

NeuroPain asigură aceste servicii, inclusiv monitorizarea pacientelor în perioada de lăuzie și monitorizare pe termen lung în vederea consolidării stării de sănătate și prevenția complicațiilor.

ECOGRAFIA VASCULARA IN PATOLOGIA OBSTETRICALA

Sarcina, mai ales in ultimele luni, determina retentie accentuata lichidiana, prin mecanisme hormonale, cu producerea extrem de frecventa a edemelor membrelor inferioare, insotita uneori de dureri la acest nivel.

Pe de alta parte, sarcina produce o stare de hipercoagulabilitate care, in asociere cu compresia uterului asupra venelor periferice creste riscul producerii trombozelor venoase si, consecutiv, al emboliilor pulmonare, afectiuni cu risc vital materno-fetal si care din acest motiv trebuie diagnosticate si tratate cu promptitudine.

Ecografia Doppler cu compresie a venelor periferice are prin urmare un rol esential in diagnosticul diferential al diferitelor cauze de edeme ale membrelor la femeia gravida.

Nu in ultimul rand, anumite afectiuni congenitale ce predispun la aparitia trombozelor (din spectrul larg al trombofiliilor ereditare) pot fi agravate in cursul sarcinii determinand accidente trombotice venoase sau arteriale ce necesita de asemenea gesturi terapeutice prompte si pot fi rapid diagnosticate cu ajutorul ecografiei vasculare.

TARIFE SERVICII STANDARDPRET
Consultatie + electrocardiograma (EKG)150 Lei
Consultatie de control (la maxim o luna) + EKG100 Lei
EKG cu interpretare50 Lei
Ecocardiografie180 Lei
Ecografie Doppler vascular vene membre sup/inf180 Lei
Ecografie Doppler vascular artere membre sup/inf/carotide200 Lei
Monitorizare ambulatorie Holter tensiune /24h200 Lei
Monitorizare ECOGRAFICA parametri-tinta100 Lei
TARIFE PACHETE SERVICII CARDIOLOGIE
1. Evaluare cardiologica initiala standard :290 Lei
- Consultatie initiala completa + EKG + EcoCardiografie
2. Evaluare cardiologica extensiva:400 Lei
- Consultatie + EKG + Ecocardiografie + Ecografie Doppler artere membre/carotide
3. Doppler vascular (artere SAU vene) + Consult Cardiologic300 Lei
PACHETE SERVICII CARDIOLOGIE PENTRU PACIENTII ONCOLOGICI
1. Evaluare standard initiala :250 Lei
- Consultatie initiala completa +EKG + EcoCardiografie
2. Monitorizare cardiaca a pacientului in curele de chimio sau radioterapie (programat)180 Lei
- Consultatie de control + EKG
PACHETE SERVICII CARDIOLOGIE
- Consultatie completa + EKG + Ecocardiografie + Holter Tensiune430 Lei

*Tratamentele prescrise de medicul specialist sunt individuale și rezultate pot sa difere in funcție de patologia fiecărui pacient

4.78/5 (32)

Va rugam sa evaluati aceasta pagina