CANscript Analiza Inovatoare in tratamentul oncologic personalizat

By: | Tags: | Comments: 0 | septembrie 11th, 2017

CANscript este o platforma de diagnoza unica, puternica, ce ofera o prognoza a reactiei la tratamentul personalizat, fiind vorba de o analiza total diferita de analizele genomice.

Echipa Neuropain, in calitate de partener oficial al Companiei Medisra Center, vã raspunde la orice intrebare despre analiza CANscript si vã ofera indrumarea necesara. Contactati-ne telefonic – 0787.742.218 – si programati o consultatie in Clinica Neuropain din Bucuresti.

Analizele genomice pot ajuta medicul sa ia decizii referitoare la posibilitatile de tratament, prin faptul ca recunosc anumite gene si modificari genetice ce clasifica pacientul la o anumita populatie sau un anumit tip de tumora si recomanda tratamente care se bazeaza pe rezultatele acelei populatii, fara certitudinea ca tratamantul va da rezultat si in cazul pacientului in cauza. Totodata, nu pot cuprinde compozitia biologica totala a tumorii locale, ceea ce limiteaza posibilitatea de a prezice in mod cert rezultatul clinic.
Profilul cancerului genomic clasifica pacientii in grupe pe baza recunoasterii mutatiilor genetice. Alte platforme functionale modifica tesutul tumorii pentru estimare, iar rezultatul este o rata a potrivirii scazute la reactia pacientului.
Analiza CANscript a fost dezvoltata de catre laboratoarele din Boston impreuna cu scoala de medicina a Universitatii Haward, Centrul de Cancer DANA FERBER, InstitutulBrod in MIT, impreuna cu alte institutii prestigioase din Statele Unite si India. Analiza este bazata pe efectuare de biopsie de la pacient si transmiterea probei ca tesut viu in 24 de ore. In cadrul analizei propriu-zise, se incearca pe proba o serie de tratamente cerute de medic, cu prognostic de reusita a tratamentului de 90%. Trebuie clarificat ca in prezent majoritatea tratamentelor au o rata de succes de doar 20%.
CANscript foloseste biologia pacientului prin replicarea micromediului tumoral si prezice o reactie a unui tratament specific al pacientului in timp real, oferind o personalizare reala la rezultatul clinic. Aceasta platforma unica ofera o prognoza puternica, personalizata cu o corelatie inalta la rezultatul clinic- pentru a hotari un tratament specific pentru pacientul oncologic. Procedura replicarii este critica, caci distributia spatiala a celulelor canceroase si a celulelor stromale in micromediul tumoral, poate afecta raspandirea, diagnosticarea, morfologia si functionarea altor celule, ducand in final spre modificarea prognosticului reactiei clinice.
Platforma foloseste un algoritm sofisticat, date clinice ce ofera un prognostic pentru fiecare tratament testat. Platforma provoaca tesutul tumoral prelevat de la pacient cu combinatii multiple de medicamente in sistemul ce cuprinde micromediul tumoral uman, in a decide combinatiile potrivite a medicamentelor, pentru a da posibilitatea medicilor de a lua hotararea in timp real.
In timpul biopsiei, se preleveaza tesut tumoral si 10 ml de sange. Ulterior la laboratorul din Huston se verifica o varietate de medicamente, inclusiv cele mai noi si se incearca multiplicarea reactiei pacientului la aceste medicamente. Datele obtinute se introduc in sistemul datelor avansate a algoritmului. Datele avansate si confirmate a CANscript – ului sunt pentru a oferi o prognoza pentru orice tratament testat.
Productia algoritmului e M- notat pentru fiecare tratament testat care prezice reactia clinica pentru acest tratament.

 • Nota M de 26 si peste, inseamna ca tratamentul ar putea produce o reactie.
 • Nota M de 25 sau mai putin, inseamna ca tratamentul poate fi mai putin eficient.

Posibilitatea de a prezice cu exactitate cum un bolnav de cancer va reactiona la tratament, poate oferi siguranta si speranta, atat pacientului, cat si medicului.  Rezultatele prezic tratamente ce pot da rezultate la un anumit pacient si sa recunoasca tratamente care probabil nu sunt eficiente pentru pacient. Medicina foloseste informatia pentru a anunta tratamentul optim pentru acea persoana, deschide o portita pentru o exactitate imbunatatita in alegerea tratamentului, ofera posibilitatea de a evita tratamente mai putin eficiente si ofera o ocazie de inbunatatire a rezultatelor clinice a pacientului.

 

Durata asteptarii rezultatului este de 8-10 zile.
Pentru ce tipuri de cancer este potrivita analiza?

 • Cancer intestinal
 • Cancer mamar
 • Cancer ovarian
 • Cancer stomacal
 • Cancer pancreatic
 • Cancer cap si gat
 • Cancer hepatic
 • Cancer la nivelul prostatei
 • Cancer pulmonar (NSCLC – dar nu la carcinos scoamos) si altor tipuri de cancer.
 • Tumori de tipul GMB
 • Leucemia mieloida cronica
 • Leucemia mieloidă acută

Echipa Neuropain, in calitate de partener oficial al Companiei Medisra Center, vã raspunde la orice intrebare despre analiza CANscript si vã ofera indrumarea necesara. Contactati-ne telefonic – 0787.742.218 – si programati o consultatie in Clinica Neuropain din Bucuresti.

5/5 (11)

Va rugam sa evaluati aceasta pagina